Guilt...

 <-- När man inte blev som man skulle.. Och aldrig får sova!



Många vet .. (även fast det inte verkar så) att jag är en något stressad själ. Speciellt när det kommer till det här med sömn. Jag får dåligt samvete så fort jag sover. För så fort jag somnar så börjar det produceras något i kroppen på mig som skriker att: Men Elin, du borde inte sova.. Det finns massa annat som är mycket viktigare än att sova!
Som städning, skola, tvätt, socialisera sig, skriva brev, duscha.. You name it. Sömn är slöseri med tid. Oavsätt hur skönt det än är. För jag måste onekligen säga att, att Sova är bland det skönaste och bästa jag vet.
Men oavsätt om man gör eller inte gör något så är man iaf vaken.. och man Kan ju få gjort något.. om det bara är så att man är vaken och sitter.. Hoppet om att man skall orka ta tag i sig och göra något finns.. Det gör det ju inte om man sover.
Men jag är trött på att vakna minst en gång i timmen, varannan timme.. och vara klarvaken efter tre, fyra timmar och inte kunna sova mer! Det tär på mig!
Och jag är trött på alla hemska, hemska mardrömmar som gör att jag vaknar med hjärtat i halskropen och skräck i ögonen.

Och som nu.. med lillskrutt i magen är jag ännu tröttare, men sover ännu sämre eftersom man måste kissa, inte kan ligga som man vill, ont i kroppen.. Ja, ni kan tänka er själva.. Och då Allt jag Borde göra istället för att sova.

Så nu sover jag middag två ggr om dagen istället. Eller ja, gärna en timme efter frukost och en halvtimme, timme på eftermiddagen. Men det där samvetet tär! (tänk vad mycket jag kunde gjort den tiden.. eller om jag inte varit så himla trött hela tiden!)

Och jag veet, att ni kommer säga att man Får sova när man är gravid.. Och att det är bra och nyttigt.. att man borde vila upp sig och samla krafter tills älsk kommer.. och jag vill ju verkligen det ...men...
Om man Inte Kan.. hur gör man dåå?

Hur många år till skall det hålla på? Blir det kanske bättre när liten kommer? Eller kommer det jämt att vara såhär?
För jag vet inte för vilket år i raden jag sover såhär nu och det är väldigt påfrestande!

Jag tar tacksamt emot tips av alla dess slag!
Rädda mig innan det jävulskt dåliga samvetet äter upp mig!

Pretty please with sugar on top?!

Kommentarer
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

vi hade jättekul :)

2008-06-15 - 00:15:30
URL: http://tumadre.blogg.se/
Postat av: Jen

Jag tror faktiskt inte du får sova så mycket mer när liten kommer...men det är klart, du får ju matcha sömnen med lillskruttens. Å andra sidan så får man väl inte så mycket gjort då...Aja, vila kan man ju göra i graven :) Håll hopp och mod uppe...positive thinking!

2008-06-18 - 19:21:49
URL: http://pansky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0