Förälskad.

image17
Nybäddat är mys!



Nej, jag är kanske inte förälskad på det vis ni tror, men visst är jag kär.
Jag är kär i varm saft, Morten Abel (the september when), hemmakvällar med gosig katt och älskade vänner som alltid finns när man som mest behöver dom.. eller minst för den delen. Poängen är att dom alltid är där!
Sedan är jag lite förälskad i rentvätt, nybäddade sängar och långhåriga dräggpojkar med för den delen. Det sistnämnda gärna i kombination med det föregående.. Alltså, renbäddade sängar och varm saft!

Under en och samma månad har jag lyckats gå på bio inte bara en utan två ggr! Jag kan då tillägga att jag i princip varit på bio tre ggr sedan 1997. Mellan 97 och 2008 såg jag: Titanic, Tiggers film och Hitta Nemo.
Den senaste månaden har jag sett: Morgan Pålsson, en världsreporter... som till en början verkade seg och tråkig men utvecklade sig riktigt bra och det var nästan tråkigt att den tog slut. Men det är klart. Det är väl de som klassifierar det till en bra film. Att det sedan var i sällskap med "praktiken" gjorde det till en bra och trevlig upplevelse.. Samt gratis ;)
Den andra filmen sågs igår med Jen. Vi såg Juno. Filmen om den 16 åriga flickan som blir gravid. Jag måste faktiskt erkänna att jag tyckte den var mycket bra! Och sedan att både jag och jen (skyller på hormonerna) grät som barn i slutet är väl även det ett tecken på att filmen var bra! ^^
Och att vi började våran dag med Kinamat och avslutade med Greys innan hon var tvungen att åka hem gjorde dagen alldeles förträfflig och njutbar! Helt slut var man dock när man kom hem!
...Man är ju ingen ungdom längre...


Har dessutom träffat en författare vars bok jag läste nyligen. Vildsvinet av Renzo Aneröd. Googla honom, leta upp boken och läs den! Genast! Den är fantastisk!
Var min lärare som tipsade mig om denna då hon antog att jag skulle gilla den.. och visst gjorde jag det.. Och sedan.. upprörd som jag var efter ha läst boken så mailade jag henne... Och som hon sade en vecka efteråt när jag träffade henne: Oj, jag råkade visst vidarebefodra ditt mail till honom.
Haha.. Jasså, det gjorde du!
Till saken hör väl att hon känner honom bra och han letar folk att intervjua/researcha på inför den pågående boken han skriver samt att han och vän om jag uppfattade det rätt skall göra en dokumentär.
Så well, det slutade jag fick ett mail med en frågan om vi kunde ses och prata lite, dricka kaffe.. Jag nekade först då jag är livrädd för folk, speciellt nya människor och speciellt människor jag på ngt vis ser lite upp till .. Men jag kom underfund med att jag skulle ångra mig om jag vägrade.. så vi träffades. Och det var trevligt! Han var en lättsam, trevlig kille med fötterna på jorden som inte var varken dömmande eller livsfarlig och skrattade lite åt min dubbelmoral ;)
Det han skriver om är mångkulturer, kvinnosyn, skillnader och likheter, åsikter från allas håll m.m
Som sagt ..googla, köp och läs!

Annars har jag mått jätteilla både igår och idag. Yrsel och konstig puls. Känner mig allment knepig!
Hoppas det går över snart. Man får ju lixom ingenting gjort!
Nu blir det sängen.. ringa ett par samtal och sedan sova alldeles tills imorgon! :)

Ta hand om Er!

//E

Hemma!


image15



Så var man äntligen hemma igen. Ljuvliga Strömstad.
Solen skiner vackert där ute och termometern visar -5 grader. Kallt och mysigt. Jag gillar vinter och snö. Trots att jag tycker att det är lite sent för vinter i slutet av Mars.. Men jaja.. jag borde inte klaga när det väl kommer snö! Jag vet det!

Kom hit tidigt igår och vi gjorde mest inget nyttigt alls mer än spela tp och Canasta.. Och gissa vem som vann.. allt .. Moi! ^^ Och det var kanske lika bra det.. Jag är en usel förlorare på riktigt. Har inte riktigt förstått att jag är 25 och att världen inte handlar om vem som får mest poäng i kort eller kakor på en bricka .. *ler*
Men men.. det kanske är något som kommer med åren det med.. Jag vet inte .. Hope is all we got!

Gamle Rod Stewart sjunger sådär rysande vackert och kaffet som förvisso börjar bli ganska kallt slinker ner..
Strax dax för dusch oh duka fram frukost till oss...
Har en planerad resa till Oslo idag.. Lilla kusin är ju ny opererad so sagt.. Han hade fågelbröst.. Typ att bröstkorgen går inåt.. så den har tryckt på lungor och hjärta.. Ingen har väl riktigt vetat hur illa det varit.. inte ens han.. Men han har alltid varit jätteatlet/idrotskille.. och för ett tag.. (par år sedan) slutade han med allt.. vi andra trodde väl mest att det var en tonårsgrej.. Skoltrött.. less på saker han hållt på med i flera år.. men icke.. Han orkar inte.. Lilla söta.. Så nu har dom iaf opererat ett hål under varje arm, stuckit in två typ stålgrejer som fästs fram, under bröstkorgen och skall pressa ut den.. ungefär som tanställning.. fast värre!
Lång tid kommer det ta .. Men han är glad och det är ju det viktigaste! Hoppas han repar sig fort!

Förresten är lillskrutt 25 veckor idag. Tiden börjar gå sanslöst fort nu! Herregud, ge mig mera tiiid. Jag har hundra saker kvar att fixa ffs!! *stress*
Dock är nog både barnvagn och säng fixade nu. Skönt.. men allt det aaandra då! *pust*
Jaja, det löser sig.. Det gör det alltid!
Och framåt sommaren när det börjar närma sig så kommer jag och Jen åka till Ullared och handla massa! Trots att dom har massa skit har dom ganska mycket bra med. I`m looking forward to it!

Nåväl.. dags att börja göra nytta.. Tarzan är hungrig, jag är skabb och mamma sover.. ;)

Förresten.. folk säger att tarzan kan bli en ...en ... flicka... ?! ^^
Men då får hon typ heta .. FlickanUtanNamn eller nåt.. Det finns verkligen inget jag fastnar för.. Any suggestions? ;)

Ha en underbar påsk vänner!

//E

Such Beauty.


image14

När natten kommer,
står jag på trappan och lyssnar,
stjärnorna svärma i trädgården,
och jag står i mörkret.
Hör, en stjärna föll med en klang!
Gå inte ut i gräset med bara fötter;
min trädgård är full av skärvor.


-
Edith Södergran



En dag av trötthet...


image11



Ungefär sådär känner jag mig idag.. Som ett litet, slitet grönt monster med kaffekoppen i högsta hugg, håret på ända och inte en tanke på att byta om från nattline till ngt mer propert! Dock skall jag faktiskt byta nattlinne och duscha. Jag är skabb!
Förvisso är jag lite nervös över det där med duschandet.. med tanke på viss trötthet finns det risk för att jag somnar, rammlar ihop och ruttnar därinne i badkaret. Jag borde nog kanske sitta!
Tror badande blir bra! Det är skönt och avkopplande!

Sara Brightman, Shania Twain, Siebenbürgen, Thåström och Afzelius.. bland annat.. En fin liten lista som spelas medans jag pratar med Josefiin, dricker te och diskuterar vissa av livets mindre bra människor.

Tänkte ha städdad idag men änsålänge har jag inte gjort något alls. Förrutom att dammsuga hallen. Och det kommer man inte speciellt långt med om man har en hel lägenhet som skriker efter vård.
Nog för att klockan "bara" är lite efter tre och det finns många timmar kvar att göra saker på.. Så hoppet är inte ute ännu.

På fredag åker jag hem till mamma igen. Blir att åka till Oslo och lilla (18åriga) nyopererade kusinen och hälsa på honom. Sedan tänkte jag försöka hinna träffa C och E innan man åker hem med. Får se vad som hinns med. Stannar nog tills måndag iaf!

Lillskrutt mår bra därinne tror jag.. Han bökar, sparkar och tumlar runt alldeles lagom.. (förrutom hela nätterna när hans mamma vill sova och inte springa på toa 17 ggr) :p
Hjärtljuden ligger stabilt på 146-149 ungefär och bm säger att han låter alldeles stark och frisk!
Men man är oavsätt paranoid och det kommer inte släppa innan jag får honom i famnen och vet att allt är bra!!
Det är så mycket som kan ske.. lilla älsklingen..
Har dessutom gått upp 1 kg igen ...
Men har bestämt mig för att när Liten väl är ute så skall vi banne mig börja motionera jag och han! Han får ligga i vagn och agera hejjaklack! Han skall inte behöva ha en tjockismamma! :s

Förresten så är det snöstorm ute! Vart kom den ifrån undrar jag lite?
Jaja.. jag tycker ju faktiskt att det är mysigt så jag klagar inte.. Men lite konstigt är det allt att det kommer såhär i slutet av mars...Växthuseffekten kanske?

Jobb har gått bra förrutom att man varit skadat trött både lör och sön. Nu är man mer eller mindre handikappad och det känns lite som att höfterna lever sitt eget liv och inte sitter riktigt där dom skall .. och mina fötter ser ut som svullna elefantfötter.. men jag antar att det ännu en av graviditetens charmdrag..*suckar lite*
Men appropå fötter skall jag förmodligen få nya skor snart.. eller ja, inte riktigt nya ..men nya för mig. Mirkos gamla.. Dom är alldeles underbara och jag är kära i dom och nu skall han ge dom till mig! Och kanske sin tv med. Ha!
Han tycker om mig! ;) Och jag tycker om han!
Träffade han och flickan en stund i lördags efter jobb och det var alldeles mysigt och länge sedan sist!

Sådärja.. Dags för soffa, bok och greys. 

Ta hand om Er.

//E

Coming back to life.

image8


Where were you when I was burned and broken
While the days slipped by from my window watching
Where were you when I was hurt and I was helpless
Because the things you say and the things you do surround me
While you were hanging yourself on someone elses words
Dying to believe in what you heard
I was staring straight into the shining sun

Lost in thought and lost in time
While the seeds of live and the seeds of change were planted

Outside the rain fell dark and slow
While I pondered on this dangerous but
I took a heavenly ride through one silence
I knew the moment had arrived
For killing the past and coming back to life

I took a heavenly ride trough our silence
I knew the waiting had begin
And headed straight... into the shining sun

coming back to life - Pink floyd



Och det är nu det är dags att gå vidare...

Thank god(?!) it´s friday?


image7



Så plötsligt var det morgon igen trots att det aldrig riktigt kändes som att det var natt eller att man sov speciellt mycket. Tröttsamt! Kunde inte sova och en stressad kropp samt lilleskrutt som låg och sparkade på kisseblåsan. Man kan bli smågalen av mindre.. Men några få timmar blev det iaf och nu laddar jag med kaffe och tänkte dra mig ner till ingången för frukost och mera koffein.
Eftermiddagen består av besök på mvc och fika med Zayda. Lilla gull. Alldeles för länge sedan. Men det hoppas jag verkligen det blir ändring på nu när hon flyttat hit!
Kvällen är planerad till precis ingenting.. kanske går det ngn film man orkar slökolla på och sedan blir det tidigt i säng. Hurra för jobb!
Och ja, jag vet att jag egentligen inte borde gnälla och att jag är lyckligt lottad som ens har ett jobb. Jag är medveten om det. Jag hade bara önskat att det var ett jobb som man trivdes lite bättre med, som hade lite bättre villkor och låg lite närmare.
Anyone?

Jag undrar lite varför Josefiin inte kommer när jag har mitt kaffe varmt och vill snacka strunt. Hon brukar vara ganska bra på att dyka upp i rätt tid annars. Jaja, hon är väl möjligtvis förnuftig och pluggar eller ngt annat vuxet som vissa andra med borde göra kanske!
Men jag säger det igen.. Politik ligger faktiskt inte för mig och jag tror det innehåller och dunstar sömnmedel från dessa sidor i boken. Kan det vara bra för tarzan undrar jag möjligtvis? :o

Och när skall våren och solen komma egentligen? Jag längtar efter värme! Jag längtar efter något som ger lite  nya krafter, lite nytt hopp om en vacker värld. För onekligen blir världen vackrare under solens ljusa strålar.
Skall hem till mamma i påsk så jag hoppas på lite av den varan då. Och då blir det dessutom till att träffa både Emma och Carro och få lite nya krafter där med. Wunderbart!
Vad hade man gjort utan sina vänner I wonder?
Jag vet att jag hade varit handikappad!

Ni är mitt allt! ♥

Well.. time to gett off.
Ha en fin helg och gör inget som jag inte skulle ha gjort!

//E

Ögon"godis"?!



image4

image5

image6

Älskade Carina har börjat att kalla mig för JellyBelly..
Jag kan inte riktigt förså varför?! ;)


Älsklingsskatten är 23 veckor nu.. tiden går allt fortare!
♥♥♥

Godnatt mina vänner!

image3


Another day has passed and it´s time to go to sleep..
Men bara en liten stund till.. skall bara.. måste bara fixa.. Men egentligen gör man inget nyttigt alls och tiden bara går. Men jag har ingen ångest.. klockan står inte ringning och senare än åtta vaknar jag sällan i vilket fall så det blir nog en ordning på det här med.

Äter Kitkat och försöker stilla illamåendet som hastigt kröp på .. vet inte riktigt varför ..Magen verkade dock reagera på tomatsoppas jag åt innan. Vet inte om det var ngt jag kanske inte tålde i den. Det skiter jag dock i .. man får inte tag i den i sverige och den är ljuuuvlig!! Med makaroner i .. och helst ägg.. Jag har tre påsar och de tänker jag njuta av så får magen säga vad den vill.. Det verkar den ju göra oavsätt så.
Och tarzan behöver lite nyttig mat och det måste ju tomatsoppa vara?!

Inte mycket har gjorts idag .. lyckades somna mitt på dagen hux flux och sov i två timmar nästan.. helt otippat och inte alls meningen.. men det var skönt.. Sedan spenderades några timmar på praktiken, drack kaffe .. gick hem, lagade lite mat, skurade lite köksluckor och köksdörren.. hur i helvete har det kommit kaffe på halva dörren undrar jag lite?
Jaja.. jag skyller allt på Herr Greger!!
Han har förresten namnsdag idag min lilla råtta så han fick mängder med godis till frukost idag ;) ♥
Han var så nöjd så min skatt .. även fast han förmodligen inte fattade ett skit av vad hans mamma pratade om och varför och gick runt och pratade sådär töntigt ^^

I helgen blir det jobb.. Är sådär småsugen på att gå upp kvart över fem på morgonen .. och jag är inte riktigt säker på vad kroppen kommer säga på måndag men man måste väl ge det försök antar jag.. om inte annat för plånbokens skull .. eller ja, jag får ju inte mer än vad jag får av soc iofs.. men T blir glad och jag får inte ångest och dåligt samvete för att jag säger nej. Hatar att inte kunna ställa upp. Vet hur det är med lite personal och hur svårt det är att få allt att gå ihop. Dock är det ju egentligen inte mitt bekymmer.. men men...

Fått mängder musik av Hanna på msn. Thank god!
Min dator är tom. Ynk. Och jag är utan inspiration! Jag är tacksam!

Borde kanske pluggat .. men eftersom kära Läraren skall vara borta i tre veckor så tänkte jag ta det liite lugnt och istället läsa ikapp mig till veckan istället.. Det är ju faktiskt ingenting som märks och kanske hinner jag ite glömma bort vad jag läst tills hon kommer tillbaka igen.
Men jag undrar.. varför måste jag veta hur många som sitter i eu-kommissionen tex.. eller hur många år det går mellan de olika valen till de olika grejjerna? Suck!
Jag gillar faktiskt inte politik även fast jag kan erkänna att det är roliga när man vet lite mer och förstår lite mer!

Skall försöka ringa endel samtal imorgon.. Myndigheter, bostadsbolag, apotek..
Dra ut papper från fk till bostadsbidrag, skicka papper till soc, dra mig till mvc.. Alla sådana där jättespännande saker som bara måste göras oavsätt om man vill eller inte. Jag önskar dock att jag hade en sekreterare som kunde sköta mitt pappersarbete för det är fasen inte det enklaste när man går på soc. Ansöka hit och dit om det ena och det andra och vilka papper och vilka grejer som skall hit och dit. blöh.
Jaja, jag förmodar att det löser sig.. bara jag tar tag i det!

Nej.. mer spännande än såhär blir det inte idag.
Jag är trött och lite less.
Ta hand om Er och dröm sött!!

//Trasselsudd

Here we go again!

Bara för att alla andra har blogg och för att nogg.se alltid strular och vägrar låta mig ladda upp bilder och eller stänger ner sig och vägrar låta mig uppdatera blogg så ändrar jag.

Innan det är dags för mer uppdaterin så måste tant sova lite!

Godnatt!image2

RSS 2.0